SONY DSC

“Als je doet wat je leuk vindt,
hoef je nooit te werken”

Ik ben Marjon, getrouwd met Frank en trotse moeder van drie kinderen; Rinske, Hilke en Tijn.

Bijna 30 jaar ben ik juf in het basisonderwijs geweest. Daarnaast ben ik altijd al graag creatief bezig: creatief in de breedste zin van het woord. Schrijven, het tekenen van letters, en kleine tekeningetjes maken vind ik superleuk. Verder ben ik ook graag bezig in en om ons huis; leuke hoekjes maken, de tuin gezellig maken met hoekjes en accessoires, cadeautjes leuk verpakken, een feestlocatie inrichten en meer…

Ruim 30 jaar geleden zei een docent tijdens mijn examen “schrijven”:

“Daar moet jij iets mee gaan doen.”

Verder dan het schrijven op een schoolbord kwam ik niet echt. In vriendenboekjes schreef ik altijd dat mijn grootste droom het opknappen van een oude bouwkeet tot Pipowagen was. Deze droom is inmiddels uit gekomen. De bouwkeet staat in onze tuin, een verrassing van onze drie kids. Stukje bij beetje hebben we de bouwkeet omgebouwd tot een gezellig keetje. 

Jaren heb ik geroepen dat ik nog een keer een winkeltje wilde beginnen.

Zoals het vaak gaat, worden dingen gezegd, maar niet uitgevoerd. Tot een aantal jaren terug. Ik ben toen gaan handletteren, wat je overal kunt doen. Superleuk en ontspannend. ’s Winters lekker binnen bij de kachel, ’s zomers heerlijk buiten onder de notenboom of het afdak. Ik ging borden schrijven voor een plaatselijk restaurant. Ik maakte kaartjes, labels, wegwijzers en beschilderde op verzoek koffertjes, opbergdozen en fotoalbums. Ik kreeg daar heel veel positieve reacties op en daar werd, èn word, ik uiteraard heel blij van.

Dat was voor mij het moment om de stoute schoenen aan te trekken. Geen winkeltje, maar wel een kleine onderneming. “Juf Keetje” was geboren, een combinatie van mijn beroep met een stukje van mijn droom, de keet. Dat wat die docent ruim 30 jaar geleden zei, ben ik blijkbaar toch niet vergeten;

“Ik ben er echt iets mee gaan doen”…

Inmiddels zijn er al zoveel leuke dingen op mijn pad gekomen. Het gezegde “als je doet wat je leuk vindt hoef je nooit te werken” is helemaal waar!

Op deze website zie je een impressie van de dingen waar ik zoal mee bezig ben. Naast mijn werk op school was dit een mooie invulling.  Inmiddels is er sinds mei van dit jaar iets nieuws op mijn pad gekomen. Ik heb het onderwijs vaarwel gezegd en ben een nieuwe uitdaging aangegaan. Daardoor is mijn tijd voor “juf Keetje” beperkt. Je mag mij altijd een berichtje sturen en dan kijken we wat er mogelijk is. Op mijn Facebookpagina en op Instagram plaats ik regelmatig berichtjes zodat je op de hoogte blijft van datgene waar ik blij van word.

Graag tot ziens!