SONY DSC

“Als je doet wat je leuk vindt,
hoef je nooit te werken”

Ik ben Marjon, getrouwd met Frank en trotse moeder van drie kinderen; Rinske, Hilke en Tijn.

Al meer dan 25 jaar ben ik juf in het basisonderwijs. Daarnaast ben ik altijd al graag creatief bezig geweest; creatief in de breedste zin van het woord. Schrijven, het tekenen van letters, en kleine tekeningetjes maken vind ik leuk om te doen. Verder ben ik graag creatief bezig in en om ons huis; leuke hoekjes maken, de tuin inrichten en nog veel meer.

 

Ruim 30 jaar geleden zei een docent tijdens mijn examen “schrijven”:

“Daar moet jij iets mee gaan doen.”

Verder dan het schrijven op een schoolbord kwam ik niet echt. In vriendenboekjes schreef ik altijd dat mijn grootste droom het opknappen van een oude bouwkeet tot Pipowagen was. Deze droom is inmiddels gedeeltelijk uit gekomen. De bouwkeet staat in onze tuin, een verrassing van onze drie kids. Het opknappen is begonnen, maar nog niet klaar.

Jaren heb ik geroepen dat ik nog een keer een winkeltje wilde beginnen.

Zoals het vaak gaat, worden dingen gezegd, maar niet uitgevoerd. Tot een paar jaar geleden. Ik ben toen gaan handletteren, wat je overal kunt doen. Superleuk en ontspannend. ’s Winters lekker binnen bij de kachel, ’s zomers heerlijk buiten onder de notenboom of het afdak. Ik ging borden schrijven voor een plaatselijk restaurant. Ik maakte kaartjes, labels, wegwijzers en beschilderde op verzoek koffertjes, opbergdozen en fotoalbums. Ik kreeg daar heel veel positieve reacties op en daar werd, èn word, ik uiteraard heel blij van.

Dat was voor mij het moment om de stoute schoenen aan te trekken. Geen winkeltje, maar wel een kleine onderneming. “Juf Keetje” was geboren, een combinatie van mijn beroep met een stukje van mijn droom, de keet. Dat wat die docent ruim 30 jaar geleden zei, ben ik blijkbaar toch niet vergeten;

“Ik ga er nu ècht iets mee doen”…